Cortile 23 Royale, statige herenhuizen in het centrum van Oldenzaal

Oldenzaal - Oldenzaal
Archief

€ 465.000,- tot € 590.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
143 - 213m2
Kaveloppervlak
130 - 204m2
Inhoud
470 - 780m3

Over dit project

CORTILE: 23 Royale statige herenhuizen

Chique woningen te koop in het centrum van Oldenzaal. Herenhuizen, stadsvilla’s en split-level woningen. Nieuwbouw in historisch centrum. Ontdek de eerste fase met negen woningen in vier woningtypen.

Wonen aan een binnenhof
Bijzondere huizen, te koop in Oldenzaal! Kies voor een statig en royaal herenhuis. Een unieke en eigentijdse stadsvilla. Of voor een eigenzinnige, chique split-level woning. Je woont er op een prachtige plek aan een binnenhof, op loopafstand van het historisch centrum van Oldenzaal.

Karaktervolle, ambachtelijke details
De woningen hebben karakter. Dit dankzij de toepassing van diverse tinten metselwerk in een warme, roodbruine steen. De ambachtelijke details geven een ingetogen chique uitstraling. Zoals: de verhoogde begane grond, de hoge smalle ramen met diepe negges, de rijke daklijst, de eikenhouten voordeur, de gemetselde penanten, de sluitstenen en de horizontale spekbanden. De materialen verouderen mooi, zodat de woningen over 100 jaar nog steeds dezelfde monumentale sfeer en uitstraling hebben. De woningen zijn gasloos en energiezuinig!

Lange pergola
De overgang van de hof naar de tuinen is vormgegeven met een lange pergola. De klimplanten vormen hier samen met de overige planten de groene oase voor de bewoners van Cortile. De bestrating van de hof bestaat uit gebakken klinkers en wordt volledig aangelegd.

Hoe woon jij graag? Cortile biedt volop variatie. Kies uit deze vier woningtypen:

Het statige en royale koopmanshuis
De vijf XL familiehuizen (type B, B1 en C) komen aan de Gasthuisstraat. Groot, licht en mogelijkheden te over om deze woning van maar liefst vier verdiepingen (!) in te delen en in te richten naar je eigen smaak en stijl.

Eigenzinnige en chique split-level woning
De vier split-level woningen (type D) hebben een heerlijk terras op het zuiden. Het niveauverschil geeft de begane grond een speels en eigenzinnig karakter. Je kunt de keuken plaatsen waar jij wilt. Het hoge plafond zorgt voor veel lichtinval en geeft dat ruimtelijke gevoel.

Locatie: de voormalige huishoudschool
Op loopafstand van Oldenzaal-centrum
Cortile wordt gebouwd op loopafstand van Oldenzaal-centrum, op een bijzondere locatie met een rijke geschiedenis. Het is de plek waar ooit huishoudschool Mater Dei stond. In 1920 gesticht door de zusters Franciscanessen van Heythuysen. Een begrip in Oldenzaal.

Het schoolgebouw werd in 1954 gerealiseerd en is inmiddels gesloopt. In de driehoek Gasthuisstraat -Pastoriestraat - Zuidwal wordt met de bouw van de statige panden van Cortile een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de historie van de locatie. Een plek waar je als toekomstige bewoner mooie nieuwe herinneringen maakt. Of je nu thuis geniet van een kop koffie in jouw tuin, of ’s avonds nog even naar de stad loopt, met dit unieke project haal je het maximale uit jezelf, je woning en uit de binnenstad van Oldenzaal.

Historisch stadscentrum Oldenzaal
Oldenzaal is een levendige stad met een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stadsrechten dateren van het jaar 1260 en daarmee is Oldenzaal zelfs de eerste plaats in Twente die stadsrechten kreeg. Deze historie vind je op verschillende plekken terug in de stad in gebouwen als het Oude Raadhuis van Plechelmus, het Palthehuis en het JW Racerhuis.

Bijzondere winkels
Het rijke en ondernemende verleden van Oldenzaal vind je terug in het heden. Gezellige terrassen nodigen uit tot lange zomeravonden en mooie ontmoetingen met vrienden en familie. In de historische straatjes vind je bijzondere winkels en eigentijdse horecagelegenheden. Jonge ondernemers leggen met veel enthousiasme en liefde voor hun vak hun gasten in de watten. Of het nu een heerlijke latte macchiato is, bereid door een kundige barista of een verfijnd driegangenmenu in een van de vele restaurants, als levensgenieter en fijnproever kun je in Oldenzaal je hart ophalen.

Verdere informatie en tekeningen van dit fantastische plan vind je ook op de site van het plan Cortile (www.cortileoldenzaal.nl). Laat je verrassen, informeren en vooral inspireren door Cortile! Bij vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen!

Nieuw Wonen Twente is dé nieuwbouwmakelaar van Twente met een zeer actueel en compleet beeld van de huidige en toekomstige nieuwbouwprojecten (kavels en woningen) in de regio. Met behulp van je woonwensen kan Nieuw Wonen Twente je op de hoogte houden van, voor jou relevante, toekomstige nieuwbouwprojecten en deze projecten beter laten aansluiten op je vraag.

Nieuw Wonen Twente; Dé nieuwbouwmakelaar van Twente!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Cortile 23 Royale, statige herenhuizen in het centrum van Oldenzaal
Start verkoop
Verkoop gestart
Koopwoningen
9
Prijs
€ 465.000,- tot € 590.000,-
Type woningen
Herenhuis, Vrijstaand

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Oldenzaal.

Aanmelden